юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Безопасност на пътя със Субару

Що се отнася до безопасността на автомобила, това обикновено означава свеждане до минимум на последствията от сблъсък. Крайната цел обаче е да се предотвратят самите сблъсъци като цяло. Концепцията за безопасност на Subaru, заедно с изпитания във времето потенциал на хоризонтално противоположния двигател SUBARU BOXER и Symmetrical AWD, позволяват на водачите от всички среди да поддържат контрол и да избягват сблъсъци.

Глобална модулна платформа

Глобална платформа на Subaru Subaru Global Platform (SGP) е високотехнологична платформа, която служи като основа за последното поколение превозни средства Subaru. Подобрявайки цялостната безопасност и производителност, тази платформа ще предложи уникално шофиране, което можете да намерите само в Subaru. Това е бъдещето на Subaru, което е проектирано да осигури още по-голяма безопасност и удоволствие за водача и пътниците. Активен безопасност Благодарение на Subaru Global Platform центърът на тежестта е намален с 5 мм. Увеличаването на усукващата твърдост на каросерията, усъвършенстването на окачването и по-ниският център на тежестта са увеличили стабилността и съответно безопасността на движението.

 

Благодарение на модернизираната структура и повишената твърдост на тялото поради използването на високоякостни стомани, включително горещо оформени части, тялото абсорбира енергията на удара с 40% по-добре в случай на сблъсък. По време на модернизацията на платформата се планира допълнително да се увеличи силата чрез използване на нови материали с цел постигане на световно лидерство в областта на пасивната безопасност до 2025 г. Активна безопасност Ангажиран с изключителна безопасност Теорията е, че безопасното шофиране означава да пътувате до и от дестинацията си без никакви проблеми. Още в самото начало на производството на автомобили Subaru се фокусира върху активни изследвания на безопасността и се ангажира да направи всяко следващо поколение превозни средства по-безопасно от предишното. Subaru създаде една от най-безопасните платформи в света, като комбинира SUBARU BOXER хоризонтално разположен двигател и най-балансирания симетричен AWD.

Симетричен AWD Симетричен AWD е патентованата система за задвижване на всички колела на Subaru, при която задвижването и трансмисията са разположени така, че тяхната ос на симетрия да съвпада с надлъжната ос на автомобила. Със своя отличен баланс на масата и равномерно разпределение на натоварването на всяко колело, системата е в състояние ефективно да предава въртящ момент на всичките четири колела. При симетрично задвижване на всички колела трансмисията, традиционно един от най-тежките компоненти, е разположена близо до центъра на тежестта на превозното средство. Друга ключова характеристика на системата е лекият и компактен хоризонтално противоположен двигател. Този дизайн свежда до минимум инерционния момент, изискващ по-малко енергия при завиване и спиране. Решението осигурява стабилност и почти перфектно управление, което се проявява при шофиране с висока скорост, по мокри или заснежени пътища и при почти всяка ситуация на шофиране.

Това е основната причина за ангажимента на Subaru към системата Symmetrical AWD. SUBARU BOXER хоризонтално противоположен двигател Сърцето на всяко Subaru е хоризонтално противоположният двигател. Само няколко производители в света използват този наистина уникален тип двигател, при който цилиндрите са под ъгъл на 180º, а буталата се движат един към друг. Защо Subaru е толкова отдаден на хоризонтално противоположната концепция за двигателя? Това се дължи на присъщите му сили, които включват: отличен баланс и ниски вибрации, ненадмината стабилност и нисък център на тежестта, безопасна траектория на изместване при сблъсъци.

Намирането на опасност е първата стъпка към нейното преодоляване Subaru вярва, че повечето инциденти могат да бъдат избегнати, ако водачът бъде информиран навреме за опасната ситуация. Всички превозни средства на Subaru са проектирани така, че обекти с височина един метър да се виждат през прозорци във всяка посока. Ярък пример за необходимостта и важността на този подход за развитието на превозното средство е видимостта на децата, които играят около превозното средство от мястото на водача.

Подпорите са разположени така, че да не пречат на гледката от мястото на водача, както и да осигуряват отлична видимост във всички посоки. С предния капак на двигателя се осигурява по-добро усещане за размерите на автомобила. Това улеснява паркирането и маневрирането в тесни пространства. Шофьорско място Ергономичност и дизайн за по-голяма концентрация върху контрола Инженерите на Subaru са разработили интериорен дизайн, който свежда до минимум разсейването на вниманието на водача при използване на навигация, аудио или климатичен контрол. Един пример за изпълнението на такъв дизайн