юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Какви зимни гуми е добре да изберем за сигурност на пътя?

Изборът на зимни гуми често е едно от нещата, които затруднява шофьорите. Да подберете правилните такива наистина не е лесна задача, особено ако трябва да се съобразявате с определен бюджет, а и в същото време искате да получите максимално добро качество и сигурност на пътя. Има обаче някои основни характеристики, за които трябва да сте по-внимателни при избора си за гуми за зимния сезон. Нека видим какви са те.

На първо място трябва да се съобразите с метеорологичните особености. С две думи да изберете такива зимни гуми, които отговарят на условията и пътната настилка, Добре е гумите, които избирате да са с грайфер поне от 4 мм., такива са и законовите изисквания в нашата страна. Разбира се, колкото по-голям е грайферът, толкова по-добре.

Срокът на годност също е от особена важност. Обикновено той е изписан на самата маркировка на гумата. Не е необходимо да казваме, но едно е гумата да е произведена тази или миналата година, и съвсем различно ако тя е произведена преди 5 или 10 години. Материалът старее, а с това и вашата безопасност намалява. Съобразете и правилния размер. Предполага се, че дори за зимните гуми е препоръчително те да са по-тънки.

Що се отнася до това къде може да намерите страхотни и супер качествени гуми за зимата, то отговорът на този въпрос се крие в онлайн магазинът Progumi.bg. Там ще намерите високо качество гуми на едни от най-добрите и известни в световен мащаб марки производители. Освен голямото разнообразие, гумите, които се предлагат в този онлайн магазин за с отлично качество и при това на супер изгодни цени. Всеки един артикул в онлайн магазинът Progumi.bg е внимателно и подробно описан, за да направите най-добрият за вас избор, а срокът за доставка на вашата поръчка е само 2 дни.