юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Какво мото яке да изберем?

Висококачественото мото яке е сред ключовите елементи на екипировката за мотор. Сред богатото многообразие и възможности от предлаганите на пазара модели е изключително да изберем точно нашия модел. Мото якета има наистина много различни – както по материя, дизайн, кройка, функционалонст и степен на защита.

Първият основен въпрос, който трябва да си зададете, когато търсите своята рицарска броня, е какъв е типът на вашия мотоциклет? Основно моторджийските якета биват тип Cruiser, спортни, състезателни или Adventure. Тези от първия тип обикновено са изработени от кожа и са с допълнителна броня. Осигуряват отлична защита при пътен инцидент.

Спортните мото якета най-често са направени от високотехнологични текстилни материали и мембрани, понякога съчетани с кожа. Те са с чудесна вентилация и възможност за добавяне на допълнителни протектори.

Състезателните мото якета обикновено са изработени от изключително устойчива кожа от най-висок клас. Често разполагат с няколко панела от синтетични материали и позволяват свобода на движение. Джобове при тях липсват, но пък те наистина рицарски доспехи, тъй като са оборудвани със защитна броня. Носят се плътно прилепнали за по-добра аеродинамика.

Мото якетата за туристически и Adventure модели са с по-дълга яка, която да защити врата. Те са с големи джобове и защитна броня. В този клас абсолютен крал на материите е висококачественият дишащ и водоустойчив текстил.

И все пак – текстил или кожа? Кожените мото якета се отличават с високата си устойчивост и са добро решение за мотористи, които прекарват дълги часове на машината си. При дъжд и жега обаче те не са най-правилният избор.

Текстилните мото якета са леки и изключително функционални. В повечето случаи материите водоустойчиви и дишащи материи, като по този начин производителите гарантират отличен комфорт, независимо от метеорологичните условия. Друго тяхно предимство пред кожените модели е че са значително леки от тях, което ги прави значително по-комфортни при продължително носене.

Богато разнообразие от мото якета Honda, Kenny Racing, Oxford и Alpinestar ще откриете в електронния магазин на Бултрако Моторс.