април 16, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Как да изберем подходяща кола играчка за нашето дете?

Децата, особено момченцата, разполагат с цял гараж първокласни превозни средства играчки, които с гордост презентират пред всеки посетител.

Независимо дали е акумулаторна кола, бус, полицейски автомобил или пожарна, за тях е истинско щастие да ни направят съпричастни към играта си. 

Но огромното разнообразие от коли играчки, с което вече разполагат, ни затруднява, ако искаме да ги изненадаме с нова подобна придобивка. Затова, нека заедно разгледаме кои са основните критерии за подбор, които да съблюдаваме, за да постигнем перфектни резултати.

Обърнете внимание на технологията

В днешно време пазарът изобилства от различни модели – както по-обикновени, така и нови, по-високотехнологични решения с дистанционно управление, възможност да се движат сами и по-прецизна електроника. При равни други условия, детето би се радвало на по-функционална и атрактивна количка, която например свети и издава звуци.

Големината не е за пренебрегване

Ако малчуганът е малък (под 3 годинки), по-добре се насочете към по-големи коли играчки, които няма как да бъдат сдъвкани или погълнати. В случай че детето е по-голямо, можете да пробвате дори да му подарите сглобяема писта с малки състезателни автомобили. Това гарантирано ще го зарадва.

И въпреки всичко, не прекалявайте: стремете се към оптимални размери и ниско тегло, за да е лесно играчката да бъде съхранявана и експлоатирана.

Цветове и украса

Децата категорично се привличат от по-цветни и ярки коли играчки, които стимулират сетивата им, задържат вниманието им и ги карат несъзнателно да им отделят повече време. Ако са изпъстрени с различни рисунки и форми, още по-добре.

Материал на изработка

Колите играчки, изработени от пластмаса, са най-трайни в сравнение с аналозите, направени от метал или дърво. Затова, ако искате подаръкът ви да издържи повече, инвестирайте в качество на изработката.

Безопасност

Освен неналичие на малки части за деца под определена възраст, трябва да се погрижите за спазването на още няколко условия. Уверете се, че колата играчка е изработена от безопасни материали и бои. Проверете дали има остри ръбове, които биха могли да представляват опасност, както и други подозрителни елементи.

Марка и качество

В тази връзка, препоръчваме да се доверите на доказан производител на детски играчки, който предлага качествени и безопасни артикули. Избягвайте непознати марки и играчки от съмнителен произход.

Образователна стойност

Изберете кола играчка, която помага на детето да развие конкретно умствено или физическо умение. Например, окомплектовките за сглобяване могат да повлияят благоприятно на моториката и творческото мислене на малчугана.

Акумулаторни коли – решение от ново поколение

Със сигурност и вашите деца си мечтаят да шофират самостоятелно, гледайки ви как сядате на волана, и ви завиждат абсолютно благородно за тази чест. За да се задоволи това тяхно любопитство, на пазара се появиха т.нар. акумулаторни коли.

Устройствата представляват мини варианти на реални автомобили, като често са лицензирани и притежават почти всички функционалности на оригинала си, включително детайли като клаксон, музикален плеър и фарове. И все пак родителите могат да бъдат спокойни, защото моделите разполагат с дистанционно управление, чрез което да се регулира движението на детето.

Естествено, цената на подобна играчка е относително висока, но пък абсолютно постижима, ако се съберат средства по конкретен повод.