юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Моторите – мощен афродизиак, който стимулира либидото

Още с появата на първия мотор в историята през далечната 1885 година в Германия, ясно си е личало, че превозното средство ще оказва силно естетическо и емоционално въздействие върху аудиторията. Концепциите за свобода, риск, опасност и тръпка от приключение намират ново въплъщение и допринасят за бързото популяризиране на моторите сред различните слоеве на обществото. 

На един аспект от тяхното въздействие обаче, а именно сексуалният, като че ли се обръща доста по-малко внимание, макар че още от времето на Джеймс Дийн е ясно, че образът на красив мъж върху мотор може да окаже много по-сериозен стимул за една жена дори от традиционно тачени секс играчки като вибратор или дилдо. А жена с т.нар. рокерски аутфит е абсолютно в състояние да въздейства върху всички сетива на мъжете.

И така, какво прави моторите толкова секси както за мъжете, така и за жените?

На първично ниво доста от глаголите, свързани с моторите, са препратки към секса

За масовата култура думи като “яхвам”, “качвам се”, “возя се” и т.н., свързани с превозни средства като цяло, представляват неосъзната препратка към дейности, традиционно извършвани в спалнята. Звучи животинско, профанско и варварско, но концепцията за архетипите и “колективното безсъзнателно”, представена ни още от Карл Юнг, е изключително валидна и разпространена в съвременния живот.

Моторите са психологическа метафора за свобода и независимост

Друго усещане, което свързва моторите и качествената физическа интимност, е усещането за безкрайност, необятност и свобода. Високите скорости са допълнителен фактор, който увеличава риска и ни поставя на символичната крехка граница между живота и смъртта, която изостря всяко от тези усещания и ни кара да чувстваме още по-интензивно.

Моторите са символ на забавление и удоволствие от живота в най-чистата му форма

Освен освобождаващи, моторите могат да бъдат и изключително забавни. Те дават възможност за посещение на много различни места и извършване на разнообразни дейности в рамките на кратки интервали от време, което повишава жизнената ни енергия и цялостното желание да се наслаждаваме на света около нас, като се абстрахираме поне за кратко от битовите и материални аспекти на ежедневието.

Как моторите допринасят за сексуалната ни стимулация?

Достатъчно е само да видим мотор на снимка или реклама, за да събудим в съзнанието си напълно неволно всички гореизброени усещания за свобода и необремененост. Натрупалата се символика в колективното съзнание за “мъжете байкъри” с татуировките и волния лайфстайл на лошо момче с чувствителна душевност също определено повлиява на усещането ни за привличане към този типаж представители на силния пол.

А ако сме любители на риска и човекът, с който сме на първа среща, предложи да ни повози на мотор, най-вероятно ще останем очаровани, макар че принципно препоръчваме да поизчакате. Моторите са прекрасно нещо и могат да вкарат доста тръпка в ежедневието ни, но понякога бурните емоции пречат на реалното опознаване на партньора и задълбочаване на връзката.

Има много начини, по които моторите могат психологически да повлияят на възприятията ни към определен човек от мъжки или женски пол. Имайте го предвид следващия път, когато попаднете в подобна ситуация, и не оставяйте да бъдете лесно въвлечени, освен ако не искате, разбира се.