май 30, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Новия кросоувър на Сузуки е Ignis

Японската компания Suzuki Motor Corporation официално представи новото поколение на компактния си всъдеход Ignis. Производствената версия на концептуалния модел iM-4 Concept, представен на Женевския автосалон, има стилен екстериор и публично ще дебютира на Международния автосалон в Токио.
Името не ново за японската марка и принадлежеше преди на малък висок хечбек, който имаше варианти с предно и пълно задвижване. Сега възроденото име се използва за съвършенно нов модел, който се разполага в гамата под модела Jimny. Suzuki Ignis е субкомпактен SUV от А-сегмента, конкурент на един от бестселърите на FIAT – Panda 4×4.
Според официалните данни, новият Suzuki Ignis ползва и нова платформа, която осигурява достатъчно ниско тегло и здрава конструкция. В двигателната гама влизат 1,0-литров турбодвигател от семейството BoosterJet и 1,2-литров атмосферен агрегат. Вторият има система Старт/Стоп, както и система за рекуперация на кинетичната енергия при спиране.
Габаритите на новия компактник Suzuki Ignis са – 3700 х 1660 х 1595 мм. Предаването е с вариатор, задвижването 4х4 е опция, базовото е на предния мост, както при стария модел.