юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Няколко признака, че двигателят е силно износен

Имате нужда от закупуване на нов автомобил или пък усещате, че вашият може би вече е за смяна? Независимо в коя от двете ситуации се намирате е важно да разпознавате, кога двигателят е в критично състояние. В днешната статия ще ви представим няколко фактора, на които е добре да обърнете внимание при избор на нов автомобил или шофирането на собствения ви.

 

 

Маслото във въздушния филтър и всмукателния тракт

Един от начините да разберете, че двигателят е в лошо състояние, е когато маслото от двигателя е стигнало до корпуса на дроселната клапа или пък при въздушния филтър. Тогата трябва да сте сигурни, че ви е време за сериозен ремонт. Доверете се на резервни части за коли на shopauto.bg, за да може скоро отново да сте на път.

 

 

Изпускане на твърде много дим

Дори цветът на самите газове може да разкаже много за историята на автомобила, затова е добре да се насочите към тази част. Ако излиза дебела и плътна пара, това най-вероятно говори за повреда при уплътнението на главата на цилиндъра. Това може да бъде придружено с прегряване на двигателя, заради кипене на охладителната течност.

 

Ако пък виждате синкав дим или дори черен, то най-вероятно вече маслото е влязло в горивната система.

 

 

Шум от двигателя

Всеки един шум, който е нелогичен за автомобила вероятно не трябва да го има. Ако забелязвате нещо подобно, при търсене на нов или при собствения ви, то най-вероятно ще трябва да му се обърне сериозно внимание. За да може да бъдете сигурни, какъв ремонт ви предстои, направете диагностика в сервиз и след това се насочете към качествени авточасти.

 

 

Проблемно стартиране на двигателя

Ако говорим за двигателя, тук може да разпознаете повреда по стартирането му. Може да става дума за износени свещи или пък по-малко налягане в цилиндрите. Отново е добре да се доверите на пълната диагностика, за да не се налага да налучкате и след това да се окаже нещо лесно, и доста по-евтино.

 

Намаляване на мощността

За съжаление, ако забелязвате, че автомобилът ви е започнал да харчи доста повече гориво, но пък мощността му е спаднала, то е най-добре да посетите сервиз. Ако избирате нов автомобил и забелязвате трудното потегляне при подаване на газ за различни предавки, то най-добре се преориентирайте към друг. Винаги следете няколкото основни фактора да работят добре – съединител, скорости, двигател и да няма ръжда.

 

Търсенето на нов автомобил може да бъде доста трудоемко. Препоръчваме ви да се свържете с лице, което разбира от автомобили и заедно да посещавате различни коли. Обръщайте внимание за леки удари, които вероятно са прикрити добре, но може да има усукване на купето, което да предизвика странно управление на автомобила.

 

Относно различното “държание” на автомобила е добре да го запалите и подкарате, за да може да усетите всички негови недостатъци, ако има такива. Обръщайте внимание на мирис, звук, дори на цвета на изгорелите газове. Всичко това ще ви ориентира за състоянието му. Не забравяйте, че качествените авточасти са част от доброто състояние на автомобила и независимо, каква е повредата се доверявайте само на проверени доставчици.