юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Спортен характер и безкрайни възможности: ново Audi SQ7 TDI

Динамичен и ефективен дизайн, невероятно удоволствие от шофирането, комфортен и най-просторен интериор в своя клас – това са основните характеристики на новото Audi SQ7 TDI. Този луксозен спортен кросоувър е оборудван с най-новите информационно-развлекателни системи. Уникален продукт на немското инженерство, двигателят V8 TDI с двоен турбокомпресор и електрически компресор реагира на педала на газта, осигурявайки на водача 900 Nm въртящ момент и 422 к.с. с., а легендарното задвижване на четирите колела quattro гарантира уверено и безопасно пътуване по всяка пътна настилка. Скорост и интелигентност Сърцето на Audi SQ7 е 4.0-литровият V8 TDI двигател с двойни турбокомпресори и електрически турбокомпресор.

Развива максимална мощност от 422 литра. сек., доставящ въртящ момент до 900 Нм от самото начало и ускоряващ Audi SQ7 TDI до 100 км / ч само за 4,8 секунди. В същото време максималната скорост е електронно ограничена до 250 км / ч. Комбинацията от технологии като електромеханична активна стабилизация на ролката, задвижване на четирите колела quattro със спортен диференциал и контролирано задно окачване осигуряват напълно ново ниво на динамика и шофиране. Електромеханични активни щанги против търкаляне Активните предпазни щанги, задвижвани от втора 48 V електрическа система на автомобила, са уникално ноу-хау на Audi. Те намаляват вибрациите при шофиране по неравни пътища, а при завиване с висока скорост използват мощни електродвигатели за потискане на търкалянето на каросерията, което увеличава комфорта при всяко каране и подчертава спортния характер на модела.

Спортен диференциал

По време на високоскоростното завиване той активно преразпределя въртящия момент между задните колела, като гарантира, че траекторията на завиване се поддържа без ни най-малки признаци на отклонение, както по време на активното рулиране, така и при ускоряване извън ъгъла. Ако има опасност от плъзгане, спортният диференциал стабилизира автомобила, като преразпределя въртящия момент към колелото, което има най-голяма нужда от него. Контролирано задно окачване При ниски скорости задните колела се завъртат до 5 градуса в посока, обратна на предната, което намалява радиуса на завиване, като по този начин подобрява маневреността на превозното средство при шофиране в града и улеснява паркирането. При високи скорости предните и задните колела се насочват в една и съща посока за повишена стабилност, което дава допълнителен контрол върху управлението при високоскоростно изпреварване и смяна на лентата. Цифрова технология Стандартното оборудване на модела включва висококачествената мултимедийна система от последно поколение MMI Navigation plus с интерфейс MMI Touch, за която на централната конзола има два големи цветни дисплея. Благодарение на сензорните технологии, когато работят с бутони, потребителите могат да получават познати тактилни и звукови известия.

При дълги пътувания мнозина ще оценят допълнителни функции, като например търсене на интересни точки. Благодарение на него можете да намерите обекти, които ви интересуват, навсякъде, където и да се намирате. MMI дисплей Салон: нови решения, спортен стил и невероятен комфорт Оборудването на Audi SQ7 TDI осигурява всичко, което може да бъде на разположение на водача на кросоувър от висок клас. Виртуалният кокпит на Audi, специално проектиран за моделите S, се предлага като стандарт. Този напълно цифров панел с инструменти с 12,3-инчов дисплей с висока разделителна способност предоставя цялата информация, от която се нуждае водачът, включително скорост, обороти на двигателя, навигационна карта и насочване на маршрута , както и предупредителни светлини и предупреждения.

С просто натискане на бутон водачът може да промени размера на инструментите и тяхното местоположение, докато за моделите S са налични специални, спортни режими за показване на характеристиките на работата на компонентите и механизмите на автомобила. Допълнителните спортни седалки S plus и облицования с кожа спортен волан с наклонен долен сегмент подчертават спортния характер на Audi SQ7 TDI. Благодарение на опционалния пакет Air Quality, който включва йонизатор на въздуха и аромат, както и многоцветен фон и контурно осветление (по избор), вашето пътуване винаги ще бъде удобно и ще премине, без преувеличение, в уникална атмосфера с изключително положителна емоции.