юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Финно довършване на апартамент

Финалното довършване на апартамент е последният етап от всеки ремонт, като се приеме, че апартаментът отговаря на всички естетически и функционални изисквания в края на този етап.

В тази статия ще анализираме: какви етапи на работа включва фино покритие, как изглежда (снимка), цената на финото покритие, което влияе върху увеличаването на цената на оценката и как бързо да се изчисли приблизителната цена до ключ с материали.

Терминът „довършителни работи“, както при грубите и преддовършителни ремонти, е по-скоро ежедневен, отколкото правен характер. Като цяло можем да кажем, че това е окончателен ремонт, след който хората веднага се нанасят в апартамента.

Красиво и удобно е, а всички битови технически проблеми са решени. Качеството на довършителните работи е различно – в зависимост от избора и квалификацията на изпълнителите на тези работи.

Какво включва окончателното завършване на апартамент до ключ?

Фините довършителни работи в апартамента се извършват след груб ремонт и включва следните етапи:

  1. Работа с плочки.

Полагането на керамични плочки е крайният вид работа, следователно работата с плочки е фин завършек. Тук, разбира се, е необходимата фугираща смес при полагане на плочките.

  1. Довършителна шпакловка.

Тук мненията се различават: шпакловката може да се припише изцяло на груба работа или да бъде завършена, защото благодарение на нея стаята придобива окончателната си форма. Повече за грубата обработка можете да прочетете  тук .

  1. Декорация на стена.

Тук също всичко зависи от избрания материал. Може да бъде: боядисване,

нанасяне на декоративна или венецианска мазилка, изкуствен камък, тапети.

Важен момент, който е по-добре да вземете предвид предварително, е, че за по-добър резултат при декорирането на стени трябва да извършите  изравняване , вижте нашите инструкции – ние ще ви разкажем подробно за материалите и технологиите на процеса.

  1. Монтаж на PVC и MDF панели.

Стенните панели могат да се използват вместо традиционните тапети или боя, докато таванните панели могат да се използват вместо всяко таванно покритие. Можем да говорим и за създаване на декоративни ниши или арки.

  1. Монтаж на тавани.

Това е последната работа, няма значение какъв тип тавани е избран. Например, това може да бъде: варосване, боя на водна основа, плочки за таван, монтаж на окачени или окачени тавани.

  1. Монтаж на подови настилки.

Подовите настилки също могат да бъдат завършени по различни начини, най-често се използват: дървен паркет, ламинат, дъска, линолеум, керамични плочки. Монтажът на подовия цокъл също трябва да се припише на този етап.

  1. Монтаж на интериорни врати и архитрави.

Те се монтират в самия край, за да не повредят повърхността и покритието.

  1. Монтаж на ел. оборудване.

Монтират се контакти, ключове, лампи и полилеи.

  1. Монтаж на отоплителни системи.

С отоплението всичко не е много просто. При големи обекти, например от разработчик, отоплението често се извършва като част от грубата обработка. Поради това радиаторите трябва да се отстраняват по време на фината обработка, а тръбите усложняват ремонтните дейности. Ако говорим за основен ремонт или ремонт от нулата, тогава преди да завършите, си струва да се ограничите само до дупки за тръби в стените.

  1. ВиК работи.

Монтажът на водопроводни инсталации, разбира се, се извършва само с завършването на декорацията на стената. Същото важи и за сушилните и смесителите в банята.

Източник: https://remontnapokrivibg.eu/