юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

10те най-често произвеждани автомобилни тунинг част от карбон

Карбонът е сред материалите, използвани в автопроизводството, чийто дял и значение само ще се увеличават в бъдеще. Дизайнерите го харесват и използват почти навсякъде: в интериора на автомобила или като отделни тунинг части  в екстериора. Отделните части в оптичния тунинг могат да са изцяло или частично произведени от истински карбон, а може и просто да са облечени с въглеродни влакна. Този тъмен материал с графитен цвят излъчва едновременно елегантност и усещане за скорост и спорт.

Едни от най-често произвежданите автомобилни детайли от карбон са:

  1. Преден капак – предният капак често е един от най-здравите и тежки детайли от вашия автомобил, така че подмяната му с такъв произведен от карбон значително ще намали цялостното тегло на колата. Обикновено карбоновите капаци са с доста по-различен външен вид от обикновените. Добавени са повече отвори и уникални детайли и форми, с цел да се придаде по-спортен и агресивен вид на автомобила.

 

  1. Предна и задна броня – карбоновите брони са брони от най-висок клас, те са най-леките брони, които можете да намерите на пазара. Освен, че карбонът е 5 пъти по-здрав от стоманата, той е и гъвкав. Това означава, че карбоновата броня може да предотврати множество малки злополуки, като ви осигури максимална защита. Не забравяйте обаче, че тя също е чуплива ако бъде ударена силно и под правилния ъгъл. Тогава повредата й може да бъде фатална.
  2. Волан – въпреки, че се намира вътре в колата, воланът също може да бъде агресивен и атрактивен като ергонометрия. Той е един от най-важните детайли в колата, тъй като го гледате и докосвате всеки ден, докато шофирате. Изработен от карбон, той става не само много по-красив, но и приятен на допир. Обикновено повечето волани се правят в комбинация от карбон и кожа, а най-смелите добавят и карбонови палци.
  3. Капаци на страничните огледала – те допълват и завършват цялостната тунинг визия. Лакирани или мат карбоновите капаци за страничните огледала правят впечатление. Тяхната функция е по-скоро естетична, отколкото с цел намаляване на тегло.

 

  1. Спойлери – спойлерите са изключително важен детайл в цялостната спортна визия на автомобила. Те се изработват внимателно и от най-добрите материали, тъй като са изключително важни за ергонометрията на колата. Дали с блестящ лакиран или матов ефект, карбоновите спойлери подсилват въздействието на целия автомобил.
  2. Въздуховоди – висококачествените карбонови въздуховоди са проектирани и разработени така, че да спестят тегло, да увеличат конските сили и да подобрят цялостните характеристики на вашия екзотичен автомобил. Освен факта, че карбоновият въздуховод прави отсека на двигателя ви да изглежда като вътрешността на бижутерски магазин, той също така носи до 5% повишаване на производителността на автомобила.
  3. Дифузери – задният дифузер е ключов елемент в модифицирането на автомобила. Той го прави по-агресивен и създава усещането за пистов автомобил. Карбоновите дифузери са здрави и издръжливи. Производителите ги правят лесни за инсталация, без да се налагат модификации по колата.
  4. Интериорни лайсни – те са най-често изработвания карбонов детайл в автомобилния интериор. Също като педалите и топките за скоростен лост тяхната функция е по-скоро декоративна, с цел подобряване вътрешната визия на колата, но също така карбонът няма да си промени външния вид от температурните разлики при много топло или студено време.

 

9.Топки за скоростни лостове – те са още един начин на вкарате мъничко карбон в интериора на автомобила, отново с чисто естетическа цел. Перфектно допълват карбоновия волан и педали.

10.Спортни педали – почти всички производители на карбонови изделия предлагат тунинг педали, чрез които лесно можете да вкарате тунинг ефект в интериора. Поставят се върху оригиналните педали на автомобила. Тъй като карбонът може да бъде доста хлъзгав, върху тях обикновено са поставени елементи против пързаляне, за да се предотвратят инциденти.

 

Освен в автомобилната индустрия, карбонът се използва масово и за изработка на тунинг части за мотори , тъй като основната цел е намаляване на цялостното тегло на превозното средство. Общо известно е, че детайлите от карбон са в пъти по-леки и здрави от металните.

Ние в Carbon Touch специализираме в производството както на интериорни, така и на екстериорни детайли за автомобила и мотоциклета. Стараем се непрекъснато да подобряваме и разширяваме асортимента и производствените си възможности, затова с радост ще ви консултираме и ще изработим за вас перфектния карбонов детайл.