юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

3 НЕЩА В КОЛАТА, БЕЗ КОИТО НЕ ТРЪГВАМ НА ПЪТ С ДЕТЕ

Всеки родител, който тръгва на път с деца в колата знае, че да натовариш наследниците в автомобила и да те чака поне три часа път си е много сериозно предизвикателство. Физическата подготовка започва поне два дни преди пътуването, а психическата – поне седмица. Накрая, разбира се, се оказва, че никой не е напълно готов. Винаги е забравено нещо от първа необходимост, но с времето открихме, че един рутинен списък никога не е излишен. Тук обаче няма да говоря за шишета, биберони и памперси, а за три уникални неща, без които вече не тръгвам за никъде. Та, ето и моите фаворити!

1. Някои неща са си направо гениални! Наред със стандартните столчета за безопасност, открихме, че съществуват така наречените мултифункционални столчета за кола, които осигуряват едно доста по-комфортно пътуване за детето. Може да се постави значително по-лесно от стандартните, а когато не беше в колата ни вършеше незаменима работа, докато вечеряхме в ресторант – просто го закрепяхме на обикновен стол, посредством коланите, на който малкия герой се чувстваше наравно с възрастните и изяждаше завидни количества пюре.

2. За големия герой пътуването беше много омразно нещо – то мрънкане, то гадене, то борба с по-малкия наследник, докато не открих отличното занимание. Графичен дигитален таблет, който замени напълно хвърчащите и накъсани листи и разпилените буквално навсякъде моливи в колата – разбирайте и по тавана, залепени с дъвка – родителите с повече деца и повече стаж ще ме разберат за това последното. Оказа се, че заниманието с този нов модел таблет е много пристрастяващо дори за нас. Иииии, най-голямото му предимство освен, че всички си драскаме на воля, накарахме отрочето най-накрая да упражнява буквите и да решава задачи, ей-така да не губи тренинг, нищо, че сме тръгнали на почивка. Ако не знаете къде го има това откритие, веднага ви улеснявам. https://www.moxo.bg/collections/za-deteto-detski-svyat

Ами така де, нали затова сме в отбора на родителите, да си помагаме с идеи.

3. Знаете ли какво е антистрес играчка пукащи балончета? Напълно имитира добре познатото опаковъчно “бабъл” фолио, но в същото време е за многократна употреба. Така де, стресът в колата с деца не се изчерпва със слизането им до избраното място. Оказа се, че въпросното нещо е обект на ожесточени борби между малкия и големия наследник, защото и двамата отделяха завидни минути, да не
кажа часове в това, постоянно да пукат балончетата, да си измислят различни игри или просто да слушат пукащия звук. Моментът почивка и тишина за родителите е безценен, а от вероятно китайското откритие сме се запасили с няколко резервни бройки, че не ми се мисли, ако се затрие някъде.
Това са моите безспорни фаворити при пътуване с деца в колата, а кои са вашите? А, и между другото, в този супер як сайт https://www.moxo.bg/ има толкова много попадения, които буквално не само ще ви улеснят, но направо ще ви отменят много от досадните задължения за какво ли не.
Автор: Александрина Димитрова