юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Audi e-tron

Оригиналното Audi E-tron видя бял свят през 2018 г. на модните подиуми на специалното изложение в Сан Франциско. Година по-късно производителят обяви първата актуализирана версия. Най-характерната му разлика беше добавянето на нова версия на каросерията с префикса Sportback, както при всички актуални кросоувъри.

Този тип каросерия придаде на модела не само по-интересен външен вид, но и значително подобрена аеродинамика. Коефициентът на съпротивление при стандартната версия е 0,28, докато по-рационализираната новост е 0,25. Това увеличи максималния обхват на пътуване с 35 километра. Заслужава да се отбележи и иновативните DMD LED фарове. Това съкращение означава цифрово микроогледално устройство. Вътре в фаровото устройство има микросхема с много микроскопични огледала.

Под въздействието на електромагнитно поле те могат да се накланят с честота до 5000 пъти в секунда. Това свойство ви позволява да промените светлинния лъч по такъв начин, че да прожектирате картина или анимация. Освен всичко друго, спирачките са подобрени. Производителят се е опитал да сведе до минимум триенето на подложките върху диска по време на шофиране. размери Audi E-Tron е първокласен изцяло електрически пълен размер кросоувър с пет места.

Стандартната версия на комби е с дължина 4901 мм, ширина 1935 мм, височина 1629 мм и 2928 мм между междуосието. По-наклонен спортбек с 13 мм по-ниско. Пътният просвет по подразбиране е приблизително 172-175 милиметра. Автомобилът е оборудван с въздушно окачване с цилиндри, заимствани от Q7. При скорости над 120 километра в час те намаляват просвет от 26 мм, за да намалят съпротивлението. Размерът на багажника на комбито е 660 литра, когато е натоварен под горния рафт.

Във версията, подобна на купе, поради по-плоския наклон този параметър е с 15 литра по-малко. Спецификации Audi E-tron е изцяло електрическо превозно средство. Неговата електроцентрала се състои от два асинхронни трифазни електродвигателя, по един за всяка колела. Има две възможности за избор. По подразбиране централата развива 313 конски сили и 540 Нм въртящ момент. По-мощната версия има 360 коня и 561 Нм въртящ момент. Освен това режимът на overboost може да се включи за кратко, което ще увеличи пиковия откат до 408 коня.

Колата е в състояние да поддържа мощност на това ниво в продължение на осем секунди, след което двигателите ще отнемат време да се охладят. В резултат на това основната версия е способна да ускори от нула до стотици за 6,8 секунди и да набере максимум 190 километра в час. По-мощният може да набере 100 км / ч за 5,7 секунди, а таванът на скоростта му е ограничен до 200 километра в час. Максималното разстояние, изминато за едно зареждане, също е различно. По-проста версия е способна да измине до 336 км, а по-големият му „брат“ вече е около 436 км.