юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Bentley Continental GT

Изцяло новият Bentley Continental GT се появи за първи път пред широката публика на специално изложение в края на август 2017 г. в родния град на британския производител Крю. Международният дебют се състоя малко по-късно, на модните подиуми на Международното автомобилно изложение във Франкфурт. Новостта е пълноценно ново трето поколение. Тя получи нова платформа, използвана също в Porsche Panamera, коренно различна променлива скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, модерен двигател и напълно преработен интериор с ново оформление.

Интериорната декорация е достигнала принципно ново ниво. Торпедото получи по-класическа и монолитна конструкция с малък козирка. Горната му част е завършена в кожа с шевове, а под нея е облицована със скъпоценни дървета и черен пиано лак с висок гланц. В самия център на предната конзола има въртяща се призма с три ръба. По подразбиране има екран на мултимедийна система с огромен сензорен екран. По желание на собственика, призмата може да бъде обърната от други страни. На втория има три аналогови устройства с класически циферблати, а на третия има щепсел.

Що се отнася до външния вид, няма да е трудно да се разграничи третото поколение от предишното поколение. Въпреки че производителят се опита да запази характеристиките на марката, доколкото е възможно, пропорциите му се промениха значително. Решетката на радиатора се плъзна малко по-ниско и се увеличи по размер и спря да стърчи. Качулката визуално е станала по-дълга, а самата предна част изглежда по-плоска и по-тясна. Разположението на въздухозаборниците на предната броня също се е променило. Размери (редактиране) Bentley Continental G-T е двуместен първокласен четириместен автомобил от класа Gran Turismo. Предлага се в две версии: купе и кабриолет. Затворената версия е с дължина 4805 мм, ширина 1954 мм, височина 1405 мм и 2851 мм между междуосието. Автомобилът е базиран на модулната MSB платформа, наследена от Panamera.

Не може да се каже, че е излязъл в чист вид, след поредица от тестове бяха направени редица подобрения, които също преминаха към донорския модел. Например, за подобряване на акустичния комфорт и намаляване на вибрациите, силовата структура е модифицирана и за да издържи на по-тежкото тяло Continental GT, въздушното окачване получи трета камера, което увеличава енергийната интензивност на подпорите и обхвата на настройките. Така пътният просвет може да се увеличи с 20 мм, а за да се увеличи управляемостта, изхвърлете 28 мм от предната и 20 мм от задната ос. Освен всичко друго, шасито е оборудвано с активни предпазни щанги и усилвател на кормилното управление с променливо предавателно отношение, но напълно контролирано шаси, като Panamera, не може да бъде поръчано. Спецификации Под капака на Bentley Continental GT се намира W-образен шестлитров бензинов агрегат с дванадесет цилиндъра. Той има по един двупоточен турбокомпресор Twinscroll за всеки три цилиндъра.

Те са интегрирани директно в изпускателния колектор и имат своя собствена охладителна верига. Същият двигател се среща и в кросоувъра Bentayga, но с по-малка върхова мощност. Горивото се подава по комбинирана схема, директно към цилиндрите, както и към всмукателния колектор. За да се намали разхода на гориво, половината цилиндри се изключват при леки товари, благодарение на разпределителните валове с движещи се глави. В резултат на това инженерите успяха да изтласкат 635 конски сили при 6000 об / мин и 900 Нм въртящ момент в диапазона от 1350 до 4500 об / мин. Цялата мощност се поглъща от осемстепенен преселективен робот с два съединителя. Платформата не предвижда инсталирането на по-класически преобразувател на въртящия момент.

Схемата на задвижване на всички колела също се е променила. Оттук нататък в по-голямата си част въртящият момент, в по-голямата си част, се предава на задния мост, а част от него се прехвърля отпред с помощта на многопластов съединител.