юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Honda на 1 002 473 мили, възможно ли е?

Американският дилър на Honda Tampa Honda (Тампа, Флорида) изложи в шоурума си компактно купе с три врати CRX Si от 1991 г. с 1 002 473 мили (над 1,6 милиона км). Това съобщава Motor1.

Според представителите на дилъра колата, произведена преди 30 години, е запазила оригиналния двигател и трансмисия. Това е 1,6-литров четирицилиндров бензинов двигател с атмосферно налягане, който развива 106 к.с. и 132 Нм въртящ момент. Агрегатът работи заедно с 5-степенна ръчна скоростна кутия.

Освен това хечбекът запазва оригиналния си интериор, който не изисква ремонт. В същото време каросерията на колата беше напълно пребоядисана преди около 10 години от предишния си собственик.

Tampa Honda няма да продава хечбек с повече от 1 милион мили. Той ще се използва като превозно средство, демонстриращо надеждността на автомобилите от японската марка.

Honda CRX се произвежда от 1983 до 1991 г. Неговата отличителна черта беше тялото от типа „завръщане“ с гладко скосена задна част, която завършваше с почти вертикален ръб. Този дизайн намалява турбулентния поток зад превозното средство. Това решение даде възможност да се създадат сравнително просторни автомобили с малки размери и високо място за сядане, но в същото време с добро рационализиране на каросерията.