юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace е градски компактен кросоувър на известна британска марка с невероятни скоростни характеристики. Автомобилът принадлежи към луксозния клас, а историята му започва през 2017 година. Колата успя да покори много шофьори с луксозния си външен вид, агресивен характер и богато оборудване.

Не толкова отдавна стана известно, че се планира значителен рестайлинг на този автомобил. Промените ще засегнат предимно техническата част и външният вид на новостта практически няма да се промени. Въпреки това все още се очакват някои новости във външния вид. Колата ще получи нови брони и радиаторна решетка. Също така, той ще бъде оборудван с актуализирани LED фарове с оригинални светещи ивици под формата на буквата J. Имаше и други незначителни външни актуализации.

Просторният интериор на кросоувъра едва ли ще се промени след актуализацията. Никога няма да престане да ви учудва със скъпи материали и много модерни опции. Колата ще получи ново мултимедийно устройство с огромен сензорен екран. Освен това има още някои малки актуализации на вътрешното пространство, но те ще се окажат почти невидими.

Новостта ще бъде оборудвана с най-модерните функции за осигуряване на комфорт и безопасност, голям брой електронни системи, които значително помагат на водача на пътя. И основното техническо нововъведение на този „британец“ са неговите силови агрегати.
Размери (редактиране)

Размерите на обновения Jaguar ще останат същите. Дължината му е 4395 мм, ширината – 1984 мм, височината – 1649 мм. Междуосието е 2681 мм. Кросоувърът има наистина огромен пътен просвет от 204 мм. Следователно на способността му за бягане, особено в комбинация с задвижване на четирите колела, лесно могат да завидят много истински джипове.

Въпреки принадлежността си към „луксозния“ клас, колата има доста просторен багажник. Обемът му е 577 литра. Следователно е напълно възможно да превозвате дори обемисти стоки в такава кола.
Двигатели и трансмисия

Най-важните промени по време на рестайлинга на новия E-Pace ще засегнат неговите двигатели. Някои от по-старите задвижващи системи ще станат недостъпни. Ще има и хибридна версия. Но не всички двигатели ще бъдат представени в Русия. У нас се предвижда колите да се продават само с дизелови и бензинови агрегати. Сред бензиновите двигатели най-вероятно ще видим само инсталации с обем от 2 литра и мощност от 200 и 249 конски сили. Ще продаваме и автомобили с дизелови двигатели с обем 2 литра. Те ще могат да доставят мощност от 163 или 199 к.с.

Новостта ще се произвежда както с ръчна шестстепенна скоростна кутия, така и с осем или деветстепенна автоматична скоростна кутия. Автомобилът може да бъде закупен с предно или задвижване на всички колела.
Резултат

Рестайлингът на Jaguar E-Pace се превърна в очаквано събитие за много фенове на марката. От една страна, външният вид на новостта не се е променил много, но в техническата част се появиха забележими подобрения.

Продажбите на обновения кросоувър в Европа трябва да започнат в края на декември 2020 г. Впоследствие ще започне да се продава на други континенти. Според експерти този Jaguar може да се хареса на тези, които ценят скоростта, шофирането, стилния дизайн и истинския лукс. И, разбира се, той може да си го позволи. Всъщност, въпреки достатъчната надеждност, разходите за обслужване на такива машини просто не могат да бъдат ниски.

В Русия новостта обещава да се появи по-близо до втората половина на 2021 година. Очаква се да пристигне в руските автокъщи на няколко нива на оборудване. Най-евтиният от тях ще струва най-малко 3 500 000 рубли. Премиум мощният кросоувър на изтъкнатата британска марка никога не е бил масов автомобил у нас, обаче, както в целия свят.