юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Lexus UX

Изцяло новият Lexus UX дебютира на модните подиуми на Международното автомобилно изложение в Женева през март 2018 г. Заслужава да се отбележи, че моделът можеше да се види още през 2016 г., но само като концепция, която не беше много подобна на производствената версия. Новостта се превърна в най-компактното и бюджетно предложение в цялата офроуд линия на производителя. Тя получи модулна платформа, линия от ефективни силови агрегати, необичайна трансмисия, практичен интериор с много опции и корпоративен дизайн. Моделът е насочен към млади градски жители с високо ниво на доходи, което означава, че трябва да има ефектна визия. Въпреки статуса на младши, тя получи целия набор от функции, присъщи на по-старите модели. Бих искал да отбележа удължените заострени фарове с триъгълни пътепоказатели и L-образни ходове на дневни LED светлини. Решетката на радиатора е голяма и се простира от ръба на капака до самата дъна на предната броня. Изработена е под формата на корпоративно „вретено“ и е покрита с маса от малки хоризонтално ориентирани ребра. Що се отнася до задната част, той получи малък спойлер, релефни стоп-светлини, свързани с тънък мост и защитна лента в долната част на бронята.

Размери

Lexus U-X е първокласен компактен градски кросоувър. Габаритните му размери са: дължина 4495 мм, ширина 1840 мм, височина 1520 мм и междуосие 2640 мм. Пътният просвет е доста скромен в сравнение с конкурентите в този сегмент. Около 185 милиметра остават между долната страна на автомобила и земята. Самата платформа има модулна структура и се нарича TNGA. Неговата модификация за компактни модели се нарича GA-C и предполага предна напречна подредба на силовия агрегат, както и структура на каросерията с високо съдържание на високоякостни стомани и леки приставки. Вратите, качулката и калниците са изработени от алуминий. Самото окачване има напълно независимо оформление. Отпред има класически подпори McPherson, а отзад свиване на много връзки.

Спецификации

Кросоувърът получи две различни електроцентрали, CVT с механична първа предавка, както и задвижване отпред или на всички колела.

Базовата версия на Lexus UX 200 получи редовна атмосферна бензинова двулитрова четворка от серията Dynamic Force. Благодарение на високото ниво на компресия и усъвършенстваната система за синхронизация на клапаните VVT-iE, инженерите успяха да изтласкат 171 конски сили при 6600 об / мин и 205 Нм въртящ момент при 4800 об / мин. С такъв мотор ускорението до сто километра в час ще отнеме 9,2 секунди, а максималната скорост ще бъде разположена на около 190 км / ч. Разходът на гориво ще бъде 5,8 литра бензин на сто в комбинирания цикъл на шофиране.

По-модерните 250-часови модели са оборудвани с хибридна електроцентрала, която развива 178 коня. Той се основава на намалена версия на базовия модел двигател и електрически мотор с 33 конски сили. Като опция можете да поръчате версия със системата за задвижване на четирите колела E-Four. В това изпълнение тягата се предава на задните колела посредством отделен електродвигател. Автомобилът ще може да ускори до 100 км / ч за 8,5-8,7 секунди и да достигне максимум 177 км / ч. Разход на гориво – 4.3-4.8 литра на сто в комбинирания цикъл.

Оборудване

Lexus UX може да бъде оборудван с повечето от първокласните опции, налични за по-старите модели от гамата. Кросоувърът е оборудван с предни и странични въздушни възглавници, изцяло LED оптика, усъвършенстван мултимедиен комплекс с навигация и сензорен екран, камера за обратно виждане, асистенти за паркиране, виртуален инструментален клъстер, система за разпознаване на пътни знаци, автопилот, способен да поддържа лента и запазване на разстоянието зад колата, системата за проследяване на слепи зони, както и устройство за нощно виждане.