юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

LIFAN X70

За първи път Lifan X70 може да бъде видян на специално изложение, организирано да съвпада с дилърската конференция на автомобилния производител. Той се проведе в края на септември 2017 г. в град Лиджиян. Автомобилът стигна до вътрешния пазар едва до 2018 г., а официалните му продажби стартираха през април. Той е предназначен да замени модела X60, но не веднага, тъй като той представлява основната част от продажбите на китайския производител. Новостта получи малко по-мощен силов агрегат, подобна трансмисия, стилен интериор, както и по-солиден и модерен екстериор в корпоративен стил. Автомобилът получи голяма шестоъгълна радиаторна решетка, покрита с черна мрежа с миниатюрни клетки, отгоре на която има релефни хромирани облицовки. Фаровете са оборудвани с големи фокусиращи лещи, цветни секции за мигачи и стилни дневни светлини. Емисията е проектирана по общ начин, за модели от Средното кралство. Тя има масивен капак на петата врата с малко стъкло, над което е компактен спойлер. Отдолу, върху релефната броня, можете да видите няколко фалшиви изпускателни тръби.

Lifan X70 е компактен градски кросоувър с пет места. Той е малко по-малък от своя предшественик. Моделът е дълъг 4390 мм, широк 1820 мм, висок 1715 мм и 2610 мм между междуосиите. Въпреки своя клас, просветът на модела е доста солиден. Между пътната настилка и най-ниската точка под дъното остават 195 милиметра. Самата платформа има доста обща архитектура за този клас. Двигателят е разположен отпред напречно на подрамка, която е свързана с независими подпори McPherson. На кърмата има многоканална архитектура. В кръг са монтирани стабилизиращи щанги, стоманени спирални пружини и амортисьори с газ. Въпреки по-късата дължина, X70 има малко по-голям багажник. В стандартното си положение, когато се зарежда под горния рафт, той може да побере до 419 литра. За транспортиране на извънгабаритни неща, задният диван може да бъде дарен, но плоска платформа в това положение не е оформена.

Спецификации

За Lifan X70 се предлага един-единствен задвижващ механизъм. Това е двулитров редови атмосферен бензинов четворка. Тя има два разпределителни вала, многоточкова система за подаване на гориво, 4 клапана на цилиндър и променлива система за синхронизация на клапаните. В резултат на това мощността му е 136 конски сили при 6000 оборота в минута и 178 Нм въртящ момент в малък диапазон от 4200 до 4400 оборота на коляновия вал в минута. По подразбиране се свързва с класическа петстепенна променлива скоростна кутия. Срещу допълнителна такса може да се поръча версия с вариатор с променлив ход. Задвижването е изключително с предно предаване. В зависимост от вида на трансмисията кросоувърът ускорява до сто километра в час за 13,8-14,3 секунди и може да достигне максимум 175-180 километра в час. Разходът на гориво в комбинирания цикъл на шофиране ще бъде около 7,5-7,7 литра гориво на всеки сто километра.
оборудване

Въпреки че принадлежи към бюджетния сегмент, Lifan X70 не се предлага в откровено празни нива на оборудване. Базовият модел по подразбиране ще получи две предни въздушни възглавници, 17-инчови алуминиеви джанти, електрически прозорец на всяка врата, система за контрол на умората на водача, обикновено радио с два високоговорителя, сензор за светлина и система, която помага, когато тръгване нагоре. Срещу допълнително заплащане можете да поръчате кожена облицовка на интериора, мултимедийна система с 9-инчов екран, климатик и система за влизане без ключ.