юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Eclipse Cross се появи за първи път пред широката публика на онлайн презентация през февруари 2017 г. Моделът е кръстен на легендарното спортно купе и е абсолютна новост. Взаимства платформата и подписания дизайн „Dynamic Shield“ от кросоувъра Outlander. Стилните, удължени фарове с лещовидна оптика и елегантните секции на дневните LED светлини са поразителни. Решетката на радиатора парадира с логото на производителя и се състои от две хромирани хоризонтално ориентирани перки. Под него, на предната броня, има голям трапецовиден въздухозаборник, отстрани на който в специални вдлъбнатини има огромни фарове за мъгла. Като цяло автомобилът получи стилен и динамичен дизайн в корпоративен стил, перфектно подчертаващ техническото съдържание и характера на новостта.

Размери Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Eclipse Cross е кросоувър с пет места. Габаритните му размери са: дължина 4405 мм, ширина 1805 мм, височина 1685 мм и междуосие 2670 мм. Просветът на Mitsubishi Eclipse Cross е 183 милиметра. Такъв просвет е характерен за градските джипове. Те държат пътя добре, могат да щурмуват бордюри, докато паркират и поддържат приемливо пътуване по неравен асфалтиран път.

Багажникът на Mitsubishi Eclipse Cross има среден обем за този клас. С повдигнатите облегалки на втория ред седалки, отзад остава до 341 литра свободно пространство. Благодарение на такава просторност колата е идеална за ежедневните задачи на градски жител, но ако собственикът реши да вземе на борда по-голям товар, ще трябва да жертва места. Заслужава да се отбележи, че облегалките на задния диван се сгъват в съотношение 60:40 и образуват плосък под, което значително улеснява товаренето и разтоварването.

Технически характеристики Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Eclipse Cross е оборудван с два двигателя, вариатор, ръчна и автоматична трансмисия, както и с предно или задвижване на всички колела. Благодарение на широката гама от представени агрегати, автомобилът става доста универсален и е в състояние да задоволи повечето от нуждите на потенциален купувач.

Базовите версии на Mitsubishi Eclipse Cross са оборудвани с редови турбокомпресорни бензинови четири с обем 1499 кубически сантиметра. Въпреки скромния работен обем, модерната система за наддуване позволява на инженерите да изцедят 163 конски сили при 5500 об / мин и 250 Нм въртящ момент в диапазона от 1800 до 4500 оборота на коляновия вал в минута. Версията с пълно задвижване с вариатор ускорява до сто за 9,8 секунди, а максималната скорост от своя страна ще бъде 200 километра в час. Въпреки добрата мощност и добрата динамика, разходът на гориво на Mitsubishi Eclipse Cross, в тази конфигурация, ще бъде 7 литра бензин на сто километра в комбинирания цикъл.
Mitsubishi Eclipse Cross може да бъде оборудван и с 2268 кубиков редови турбо дизелов четири. Благодарение на добрия си работен обем и турбокомпресора, той развива 150 конски сили при 3750 об / мин и 400 Нм въртящ момент в диапазона от 2000 до 2250 оборота на коляновия вал в минута. Задвижващият механизъм е свързан с осемстепенна автоматична променлива скоростна кутия и е инсталиран изключително на версията със задвижване на всички колела.

Резултат

Mitsubishi Eclipse Cross няма нищо общо със своя „предшественик“. Той има стилен и динамичен дизайн, който отразява по-старите модели. Такава кола перфектно ще подчертае характера и личността на собственика си. Салонът е царство от висококачествени довършителни материали, проверена ергономичност, практичност и комфорт. Дори път в час на пик или извънградско пътуване няма да могат да доставят ненужни неудобства. Производителят е наясно, че на първо място автомобилът трябва да доставя удоволствие от шофирането. Ето защо кросоувърът е оборудван с отлична гама от агрегати, които са комбинация от иновативни технологии и ненадминато японско качество. Mitsubishi Eclipse Cross е ярък и динамичен автомобил за автомобилисти, които предпочитат активен начин на живот.