юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Opel Grandland X

Opel Grandland X се появи за първи път пред широката публика на специално европейско събитие на 19 април 2017 г. Моделът е абсолютна новост и се позиционира като автомобил за начинаещи и опитни шофьори с активен начин на живот. Дизайнът е направен в актуалния корпоративен стил. Стилни, удължени фарове с лещовидна оптика и елегантни дневни LED светлини са поразителни. Решетката на радиатора се състои от множество тънки релефни перки, хромирани облицовки и парадира с логото на производителя. Отдолу, на предната броня, има масивен въздухозаборник, покрит с пластмасова скара. Офроуд характерът на модела се подчертава от малки релси на покрива и специални облицовки на страничните поли, брони и арки на колелата. Те са изработени от не боядисана черна пластмаса и са предназначени да предпазват боядисването от повреда.

Размери Opel Grandland X

Opel Grandland X е компактен кросоувър с пет места. Габаритните му размери са: дължина 4477 мм, ширина 1906 мм, височина 1609 мм, а размерът на междуосието е 2675 милиметра. Сливането на Opel с PSA Peugeot Citroen значително повлия на дизайнерския подход. Автомобилът е построен на френската модулна платформа EMP2, а също така е получил на разположение технологията Grip Control.

Багажникът на Opel Grandland X може да се похвали с отлична просторност. С повдигнатите облегалки на втория ред седалки, отзад остава до 514 литра свободно пространство. Благодарение на този обем колата е подходяща както за ежедневни задачи на градски жител, така и за семейни излети извън града с няколко пътника на борда и изобилие от багаж. Ако по прищявка на съдбата собственикът трябва да вземе на борда си девер сравнително голям товар, той винаги ще може да сгъне облегалките на задния ред и да освободи до 1652 литра.

Спецификации Opel Grandland X

Opel Grandland X получи на разположение два френски двигателя, автоматична и ръчна скоростна кутия, а също така е оборудван изключително с предно предаване. Благодарение на добрата линия агрегати, колата ще може да задоволи нуждите на градски шофьор, но офроудът е поръчан.

Основните версии на Opel Grandland X са оборудвани с редови трицилиндров турбо бензинов двигател с обем 1199 кубика. Благодарение на усъвършенствания турбокомпресор инженерите успяха да изцедят 130 конски сили при 5550 об / мин и 230 Нм въртящ момент при 1750 об / мин. Ускорението на Opel Grandland X до сто с механика ще отнеме 11,1 секунди, а високоскоростният таван от своя страна ще бъде 188 километра в час. Поради умерения си работен обем двигателят е доста икономичен. Разходът на гориво на Opel Grandland X ще бъде 6,4 литра бензин на сто километра в градско темпо с чести ускорения и спиране, 4,9 литра по време на измерено пътуване по магистралата и 5,4 литра гориво на сто в комбиниран цикъл.
За любителите на тежкото гориво в гамата има вграден турбо дизел с мощност 1,560 кубика. Турбокомпресорът и системата Common Rail позволяват да развие 120 конски сили при 3750 об / мин и 300 Нм въртящ момент при 1750 об / мин. Ускорението на Opel Grandland X до сто ще отнеме 11,8 секунди, а максималната скорост ще бъде 189 километра в час. Задвижванията с тежко гориво винаги са били известни със своя добър въртящ момент и икономичност. Разходът на гориво на Opel Grandland X ще бъде 4,9 литра дизел на сто километра при градско темпо, 3,9 литра по време на пътуване по магистралата и 4,3 литра гориво на сто в комбиниран цикъл на шофиране.

Opel Grandland X върви в крак с времето. Притежава запомнящ се и запомнящ се дизайн, който перфектно подчертава характера и личността на собственика му. Такава кола няма да се изгуби на голям паркинг на търговски център и няма да се разтвори в сивия ежедневен поток. Салонът е царство от висококачествени довършителни материали, проверена ергономичност, практичност и комфорт. Дори дългото пътуване или часовете, прекарани в трафика, няма да бъдат неудобни. Производителят е наясно, че на първо място автомобилът трябва да доставя удоволствие от шофирането. Ето защо, под капака на кросоувъра има икономичен и модерен двигател, който е смесица от иновативни технологии и дългогодишен опит в областта на двигателното строителство. Opel Grandland X е ярък и динамичен автомобил за хора, които предпочитат активен начин на живот.