юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Smart Fortwo Cabrio

Новият Smart Fortwo Cabrio беше представен пред широката публика на есенното международно автомобилно изложение във Франкфурт през септември 2015 г. Моделът е пълноценно второ поколение, а не поредният планиран рестайлинг. Няма да е трудно да се разграничи новият продукт от предшественика му. Той има сладки, заоблени фарове с големи отражатели и елегантни дневни LED светлини. Решетката на радиатора, благодарение на своята форма, също придава на предния край доста весел външен вид. Това е покривна плоча с много кръгли отвори с различен диаметър и голямо лого на производителя. Под него, на предната броня, има малък удължен въздухозаборник, направен в подобен стил, отстрани на който можете да видите няколко кръгли фарове за мъгла. Като цяло колата получи модерен и доста интересен дизайн, който напълно преобрази имиджа на модела, но в същото време не загуби семейните черти и все още е напълно разпознаваем на пътя.

Размери Smart Fortwo Cabrio

Smart Fortu Cabrio е двуместен кабриолет от клас А. Габаритните му размери са: дължина 2695 мм, ширина 1663 мм, височина 1552 мм и междуосие 1873 мм. Клирънс Smart Fortwo Cabrio е равен на 120 милиметра. Благодарение на този пътен просвет автомобилът има нисък център на тежестта и добра маневреност, което е особено важно в тежките условия на големите градове.

Багажникът на Smart Fortwo Cabrio е много малък, поради късите надвеси и малките размери на модела. В зависимост от позицията на седалките, отзад има между 260 и 340 литра свободно пространство. Този обем е напълно достатъчен за ежедневните задачи на градски шофьор, но дори пътуването до летището с няколко големи куфара може да бъде огромна задача.

Smart Fortwo Cabrio спецификации

Smart Fortwo Cabrio е оборудван с два двигателя, роботизирани трансмисии и изключително задвижване на задните колела. Въпреки доста скромния списък с алтернативни агрегати, автомобилът се справя добре със своя набор от задачи и отговаря на повечето изисквания на потенциален купувач.

Основните версии на Smart Forto Cabrio са оборудвани с редови турбо бензинов трицилиндров агрегат с обем 898 кубически сантиметра. Въпреки малкия си обем, системата за наддуване му позволи да развие 90 конски сили при 5500 оборота в минута и 135 Нм въртящ момент при 2500 оборота на коляновия вал. Срещу допълнителна такса производителят предлага да закупи принудителна версия от Brabus. Той произвежда 109 к.с. при 5750 об / мин и 170 Нм при 2000 об / мин. В обичайната конфигурация кабриолетът ще удари сто за 11,7 секунди, а заредената версия за 9,5. На практика няма разлика в максималната скорост – 155 и 165 километра в час. Въпреки факта, че и двете версии имат различни върхова мощност и динамични характеристики, и двете са много икономични. Разходът на гориво на Smart Fortwo Cabrio ще бъде 4,9-5,2 литра бензин на сто километра в гъст градски трафик, 3,8-4,3 литра по време на измерено пътуване по високоскоростната магистрала и 4,2-4,6 литра гориво за сто в комбиниран цикъл на движение.

Smart Fortwo Cabrio е представител на доста популярен клас автомобили в Европа. Той има приятен и запомнящ се дизайн, който перфектно ще подчертае статуса и индивидуалността на собственика му. Такава кола, въпреки скромните си размери, няма да се разтвори в сивия ежедневен поток и няма да се изгуби на големия паркинг на търговския център. Салонът е царство от висококачествени довършителни материали, проверена ергономичност и комфорт. Дори много километри задръствания не трябва да създават излишни неудобства. Производителят е наясно, че автомобилите от този клас преди всичко трябва да доставят удоволствие от шофирането. Ето защо, под капака на кабриолета има мощен и компактен силов агрегат, който е синтез от иновативни технологии и дългогодишен опит на инженерите в областта на машиностроенето. Smart Fortwo Cabrio е ярък, компактен и икономичен автомобил, подготвен за суровите условия на каменната джунгла.

Източник:Мото маниаци