юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Suzuki анонсира нов извънбордов двигател DF325A

 Революция в иновациите – Suzuki Corporation пусна новия извънбордов двигател DF325A. Suzuki Corporation организира пресконференция на търговското изложение в Дюселдорф и с гордост представи новия извънбордов двигател DF325A, който съчетава фантастична здравина и мощност с отлична горивна ефективност и надеждност, всички допълнени от ненатрапчив и стилен дизайн.

Новият мотор е разработен по такъв начин, че да може да се използва ежедневно на голямо разнообразие от модели лодки – двигателят работи на ниско октаново гориво (не по-ниско от AI-92)! Това е първият 4-тактов извънбордов двигател с над 300 конски сили в света с тази производителност. Високотехнологичният и иновативен двигател DF325A е много надежден, лесен за използване, практичен и идеален за големи лодки и за всякакви цели. Независимо дали използвате мотора си за търговски цели или за забавление, където и да се намирате по света, най-новото попълнение в линията двигатели на Suzuki е отличен избор, тъй като този модел двигател използва същите революционни технологии като наскоро пуснатия двигател. DF350A .

В новия двигател инженерите на Suzuki Corporation успяха да съчетаят висока мощност и максимална ефективност. Инженерите на Suzuki са си поставили задачата да разработят компактен, лек извънбордов двигател, който е достатъчно мощен в същото време. Освен това целта им беше да накарат новия двигател DF325A да работи на ниско октаново гориво (не по-ниско от AI-91). Всичко това, съчетано с ненадмината надеждност, прави новия модел двигател идеален за голямо разнообразие от големи лодки и лодки по целия свят.

Новата конструкция на витлото не само генерира тягата, необходима за задвижване напред, но и значително количество ротационна енергия. Инженерите на Suzuki са успели да оползотворят тази „похабена“ енергия, за да подобрят производителността си с революционна двойна технология за въртене на витлото. Двойната опорна система на Suzuki (две въртящи се витла в обратна посока) революционизира витлата Инженерите на Suzuki много добре знаят, че формата на скоростната кутия и конструкцията на витлото силно влияят върху работата на двигателя. Иновативният дизайн на противооборотните витла осигурява добро сцепление с водата и именно благодарение на дизайна е конструирана по-компактна, рационализирана и хидродинамична скоростна кутия.

Въртящият момент се разпределя равномерно между двата винта, като по този начин се намалява натоварването на един винт. Благодарение на новите витла с три лопатки са постигнати невероятно ускорение и висока ефективност. По време на тестовите тестове е регистрирана висока скорост дори при голямо натоварване. Геометрията на перките на витлото е оптимизирана, така че новият дизайн води до много добро сцепление и ускорение в целия диапазон на скоростта. Едно от забележителните предимства на двигателя е изключителната стабилност на посоката, която се постига чрез завъртане на винтовете в обратна посока. Два инжектора за охлаждане и захранване Впръскването на гориво осигурява пулверизиране на горивото и охлаждане на цилиндъра.

За да се осигури необходимата мощност и охлаждане, горивото се впръсква в строго определено време и под необходимия ъгъл. Новата система се състои от две малки инжектори за гориво, които осигуряват висока точност, бързо пулверизиране и горивна ефективност. Внимание към детайла – технологично усъвършенствани бутала Поради високия коефициент на компресия (10,5: 1), буталата изискват по-модерна технология от преди. Не само повърхността на буталото, но и свързващия прът, други метални изделия трябва да издържат на големи натоварвания. За да се помогне на буталото да се справи с допълнителното странично налягане, беше взето решение да се премине от стандартна топлинна обработка на сглобката към изстрелване. Технологията за изстрелване на изстрел създава груба, чиста повърхност, която от своя страна разпределя равномерно налягането, генерирано по време на горенето.

Това е по-скъпа и сложна технология, но точно тази технология прави такова бутало, което заслужава да бъде наречено „най-доброто“. Директна двустепенна всмукателна система за охлаждане и изсушаване Благодарение на директната двустепенна всмукателна система, вече охладен сух въздух влиза в двигателя. Този революционен подход осигурява директен въздушен поток, като същевременно предпазва водата от двигателя. Директната двустепенна всмукателна система се състои от чифт защитни решетки. Външната решетка задържа капчици вода и влага, а вътрешната решетка изсушава въздуха. В резултат на това в двигателя влиза сух въздух, чиято температура е близка до температурата на околната среда. Разработването на новия извънбордов двигател беше осъществено с идеята, че е много важно и необходимо да се даде на феновете на водно оборудване нещо повече от мощен двигател.