юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Нисан Ария

Чисто нов електрически кросоувър от известната японска марка. Това ще бъде второто електрическо превозно средство в историята на марката. Колата е футуристична, както външно, така и по техническите си характеристики. Той използва най-модерната технология, за да достави истинско удоволствие от шофирането с минимални усилия.

Колата е с оригинален екстериор. Външно той прилича на автомобила на бъдещето заради многото необичайни линии, които придават уникален обем и релеф. Вместо обичайното лого на марката, модифицирана емблема ще парадира върху капака. Надписът „Nissan“ ще очертае половин пръстени отгоре и отдолу. В този случай ще бъде подчертано цялото лого. Фаровете и задните светлини са много тесни. Фенерите са черни само с малка червена ивица. Вместо радиаторна скара, масивен панел, украсен със запомнящ се и необичаен модел. На покрива има две перки.

Създателите на автомобила успяха да максимизират вътрешното пространство. Например батериите ще бъдат поставени под пода, а климатичната система ще бъде практически под капака. Интериорът изглежда доста строг и минималистичен. Кабината има минимален брой бутони. Повечето от функциите могат да се управляват с два дисплея, които се сливат в един. Централната конзола е с електрическо управление, което позволява да се премести в удобно положение за водача.

Кросоувърът ще получи функция за автопилот. Вярно е, че тя ще работи само извън града. В градския цикъл спирането е възможно без използване на спирачния педал. Водачът може просто да освободи педала за газ и самата кола ще започне да спира. По този начин е възможно и пълно спиране. Но автомобилът има и спортен режим на шофиране, който ви позволява да усетите невероятна динамика. Почти всички функции на автомобила могат да се управляват с глас.

Новостта от Япония се счита за доста компактен кросоувър. Дължината му е 4595 мм, ширината – 1850 мм, височината – 1660 мм. Междуосието на автомобила ще бъде 2775 мм. Пътният просвет на електрическо превозно средство е 150 мм. Това показва не твърде добри способности за бягане. В същото време колата се позиционира като градска кола и за пътуване по магистралата. Следователно офроудът очевидно не е за него.

Aria ще получи просторен багажник с обем от 468 литра. Това е напълно достатъчно за повечето съвременни собственици на автомобили.

Двигател и трансмисия

Nissan Aria ще се произвежда изключително с електрически двигатели. Той е оборудван с електрически батерии, които могат да се зареждат или от преносимо зарядно устройство, или от специална зарядна станция. Има пет вида такива единици с различен капацитет. Първият – 63 kWh има капацитет от 218 конски сили. Той осигурява ускорение до 100 км / ч за 7,5-7,6 секунди. Максималната скорост на такъв автомобил ще бъде 160 км / ч. В тази конфигурация е предвидено само задвижване на предните колела. С такава батерия колата може да измине само 360 км, без да се презарежда.

Втората версия предполага наличието на 87 кВтч батерия. Той доставя 242 к.с. и ускорение до 100 км / ч за 7,5-7,6 секунди. Максималната скорост също ще бъде 160 км / ч. Такъв автомобил също ще се предлага само във версия с предно предаване. Но той може да измине до 500 км с едно зареждане.

Първата от версиите със задвижване на всички колела ще получи батерия от 63 kWh. Мощността му е 279 конски сили. Ускорението до стотици е възможно за 5,9 секунди. Максималната скорост е 200 км / ч. Без презареждане кросоувърът в тази версия ще измине до 340 км.

Конфигурацията със задвижване на всички колела със средна цена ще бъде оборудвана с батерия от 87 kWh. Мощността е равна на 306 к.с. и такава кола е способна да ускори до сто километра в час за 5,7 секунди. Максималната скорост също е 200 км / ч. И без презареждане колата ще може да измине до 460 км.

Най-мощното и скъпо оборудване със задвижване на всички колела ще получи 87 кВтч електродвигател с 394 конски сили. Ускорението до стотици ще бъде само 5,1 секунди. Кросоувърът ще може да ускорява до 200 км / ч. А батерията му ще издържи 400 км.

Всички електрически превозни средства ще имат скоростна кутия като трансмисия.

Nissan Ariya обещава да бъде много ярък нов продукт за 2020-2021 г. от известната марка от Япония. Този електрически автомобил, още преди да бъде пуснат, успя да привлече вниманието с комбинация от уникален дизайн и иновативни технологии. Колата обещава да бъде колата на бъдещето във всеки смисъл.

Колата трябва да е мощна, безопасна и изненадващо удобна. Той отчита всички желания на съвременните автомобилисти. Освен това колата е лесна за персонализиране за всеки водач. Това ви позволява да го направите възможно най-удобно. В същото време, докато шофира, собственикът трябва да извърши само минимум действия. Умната електроника ще свърши останалото вместо него. В същото време кросоувърът работи изключително на екологично чисто електричество. И въпреки това създателите му успяха да постигнат много добра мощност за своя тип автомобил и продължителността на използване без презареждане.

Според експерти новият продукт е предназначен предимно за млади хора. Предназначен е за хора, които се интересуват активно от новите технологии. В същото време колата е подходяща за пътувания между градове и пътувания, както и за ежедневно градско шофиране. Ето защо със сигурност ще заинтересува многобройни автомобилисти от различни страни.