юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Geely Coolray

Geely Coolray е нов компактен кросоувър от популярна марка от Китай. Започва да се произвежда в Китай преди няколко години под името Geely SX11. А от март 2020 г. колата започва да се продава в Русия. За нашата страна той получи някои функции.

Кросоувърът привлича вниманието със своя поразителен външен дизайн. В много отношения напомня на известния французин Рено Каптур. Но колата не е копие от нея. Тя има уникални и индивидуални характеристики. Автомобилът може да има двуцветен цвят на каросерията, при който цветът на покрива се различава от сянката на останалите елементи на каросерията. Машината има релефни и обемни форми. Разполага с модерна LED оптика с агресивни тесни фарове и малки оригинални задни светлини. Автомобилът е богато украсен с хром, което е характерна черта на китайската автомобилна индустрия.

Интериорът на новостта също е много светъл и двуцветен. Декорацията се извършва с достатъчно висококачествени и солидни материали. Таблото може да бъде цифрово, направено под формата на голям екран. Мултимедията се отличава с високо качество на звука, богат набор от опции и огромен сензорен екран. Колата е снабдена с множество функции за комфорт и безопасност, както и значителен брой електронни асистенти. Много от тези опции обикновено се намират в автомобилите от по-висок клас и в други ценови категории.
Размери (редактиране)

Кросоувърът е с малки размери. Дължината на Geely Coolrey е 4330 мм, ширина – 1800, височина – 1609 мм. Междуосието на автомобила е 2600 мм, а просветът е 190 мм. Пътният просвет е доста голям, което показва добра способност на автомобила за проходимост, дори при липса на версии със задвижване на всички колела.

Багажникът на колата не се различава по простор. Обемът му е само 330 литра. Това е достатъчно само за превоз на малки неща и товари. Разбира се, при сгъване на пътническия диван ще има повече място в багажното отделение, но не много.
Двигател и трансмисия

За вътрешния пазар на Средното кралство Geely Coolray се произвежда с няколко вида бензинови двигатели. Но в Русия той ще се продава в близко бъдеще само с 1,5-литров двигател с мощност 150 конски сили. Този силов агрегат е оборудван с турбина и работи на бензин. Според експерти двигателят трябва да е достатъчно надежден. Той е в състояние да ускори до 100 км / ч само за 7,9 секунди. Разходът на гориво на 100 км е приблизително 6,1 литра, което означава икономичност.

Въпреки факта, че кросоувърът в Китай се произвежда както с ръчна скоростна кутия, така и с робот, у нас в момента той може да бъде закупен само с роботизирана трансмисия. Автомобилът е изключително с предно предаване.
Резултат

Geely Coolray е стилна и ярка новост за сезона, която със сигурност ще привлече вниманието на много автомобилисти не само с необичайния си дизайн, но и с отличните си технически характеристики. По отношение на своите характеристики на шофиране автомобилът в много отношения превъзхожда значителен брой съученици, включително популярни автомобили на известни марки. По отношение на възможностите той в много отношения не отстъпва дори на автомобили от по-висок клас и ниво.

Кросоувърът се отличава с богат набор от конфигурации и огромен брой необходими и полезни опции. Разполага с всичко за максимален комфорт и безопасност. Много от „китайските“ функции обикновено се намират само на първокласни автомобили. Coolrey е идеален за автомобилисти от всички възрасти и нужди. Тя ви позволява да се наслаждавате на шофирането и да ставате видими на пътя. В същото време шофирането на колата е доста удобно и безопасно.

У нас продажбите на новия Geely започнаха през март 2020 г. Въпреки факта, че мненията на първите собственици се оказаха малко противоречиви, като цяло автомобилът се оказа повече от достоен. Освен това цената му за това ниво на оборудване е много ниска.