юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Honda Passport

Първият оригинален Honda Passport беше класически SUV, фейслифтирано копие на Isuzu Rodeo. Последните копия напуснаха поточната линия през 2002 г., след което забравиха за колата. 16 години по-късно, на Международното автомобилно изложение в Лос Анджелис в края на ноември 2018 г., японският производител представи изцяло нова версия. Естествено, няма нищо общо с автомобила от края на деветдесетте и, строго погледнато, е по-компактна версия на флагмана Pilot. Почти цялото техническо пълнене идва от него. Иначе новостта получи практичен и ненатрапчив интериор, богат набор от опции, както и дизайн, напомнящ на оригиналния модел. Отпред има същите триъгълни фарове с дневни LED светлини. Решетката на радиатора също има четириъгълна форма, но тя получи по-опростен дизайн с пластмасова мрежа без масивна хромирана облицовка. Капакът на багажника е с малко по-скромен дизайн с опростени стоп светлини и две изпускателни тръби на изпускателната система.
Размери (редактиране)

Honda Passport е средноразмерен кросоувър с пет места. Габаритните му размери са: дължина 4839 мм, ширина 1996 мм, височина 1819 мм и междуосие 2820 мм. Пътният просвет зависи от модификацията на автомобила и неговия тип задвижване. В зависимост от версията, тя може да бъде 198 или 213 милиметра. В основата на автомобила стои по-лека платформа „Honda Global Light Truck“ с конструкция с предно предаване. Тя има предно напречно разположение на силовия агрегат. Също отпред има подрамка, към която с помощта на твърди лостове са прикрепени подпори McPherson. Отзад е по-сложна архитектура с много връзки.

Една от силните страни на Passport е неговият просторен багажник. Според американския метод за измерване, когато е натоварен под тавана, а не под горния рафт, кросоувърът е в състояние да осигури до 1167 литра свободно пространство. За транспортиране на дълги товари, облегалките на задния диван могат да бъдат сгънати и да достигнат до 2205 литра
спецификации

Под капака на Honda Passport се намира единичен двигател, добре познат от по-стария Pilot. Това е 3,5-литров V-образен атмосферен бензинов шестица. Тя има четири горни разпределителни вала, 4 клапана на цилиндър, както и собствена система за регулиране на времето на клапаните и система за повдигане на клапаните. Освен това, за да намали разхода на гориво, двигателят може да изключи до половината от цилиндрите. От този обем инженерите успяха да изцедят 280 конски сили при 6000 об / мин и 356 Нм въртящ момент при 4700 об / мин. Като трансмисия се предлага само деветстепенна хидромеханична автоматична променлива скоростна кутия. По подразбиране той предава само цялото сцепление към предната ос. Срещу допълнително заплащане можете да поръчате модел със системата за задвижване на четирите колела i-VTM4. Той може да прехвърля до 70% от мощността отзад, както и да разпределя момента между колелата на една ос.
Оборудване

Дори в основното оборудване, Honda Passport може да се похвали с обширен списък с допълнително оборудване. По подразбиране кросоувърът ще получи виртуален инструментален клъстер със седем инчов екран, климатична система с няколко работни зони, мултимедиен център с отделен 5-инчов сензорен екран, усъвършенствана аудио система и пълен списък с електронни асистенти . От най-напредналите точки заслужава да се отбележи системата за контрол на лентата и радарният круиз контрол.