юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Hyundai Genesis G90 L

Новият Genesis G90 беше представен на Международното автомобилно изложение в Лос Анджелис през 2019 г. Външно автомобилът беше сериозно преработен и получи почти нов дизайн на каросерията – само вратите и покривът останаха непроменени от предишния модел. В същото време Hyundai реши да не сменя салона G90. Следователно можем да говорим само за външния рестайлинг, който привлече екстериора на „Г. от деветдесетте“ към новия дизайнерски стил на марката. След рестайлинг на водещия седан G90, разширената му модификация G90L също премина през актуализация.

Версията „а ла лимузина“ също получи нов дизайн на предните и задните части на каросерията, подобен на този на седана с къса база. Ако външно Genesis с дълго междуосие е лесно да се различи по своя размер, то в кабината разликите от обичайния модел са само в наличието на прибираща се опора за краката на десния заден пътник и допълнителни абажури на централните колони, които увеличена по ширина. Обшивката тук също е по-луксозна, благодарение на тапицерията на седалките и централния тунел от полуанилинова кожа.
Размери (редактиране)

Дължината на обикновената версия на G90 е 5205 мм, а междуосието е 3160 мм. Буквата L в името на модела добавя към междуосието и съответно към дължината от 290 мм. Така дължината на автомобила достига 5495 мм, а разстоянието между осите се увеличава до 3450 мм. В същото време, по ширина (1915 мм), височина (1495 мм) и просвет (150 мм), няма разлики между стандартната и удължената версия на „Джи деветдесет“. Увеличаването на задното отделение за пътници позволи 1250 мм място за краката.
Двигатели и трансмисии

Удължената версия на G90 е оборудвана с най-големите 5038 куб. См на разположение в гамата от двигатели, петлитров атмосферен V8 двигател с 413 конски сили. Въртящият момент от 505 Нм позволява на автомобила да ускори до 100 километра в час за малко повече от 6 секунди и максимална скорост от 240 км / ч. Осемстепенна автоматична работи с двигателя. G90L се предлага само със задвижване на четирите колела, което е конфигурирано с многопластов съединител.
Резултат

Разширени версии на G90L се предлагат в Русия на цени над 8 000 000 рубли. Според списъка със стандартно оборудване и, от гледна точка на технологията, те не се различават от обичайното „G от деветдесетте“ в най-добрите конфигурации. Поради спецификата на модела, продажбите му се изчисляват у нас в буквални единици. Моделите трябва да се конкурират с подобни модификации, които се предлагат от Mercedes, Audi и BMW, така че дори скорошният рестайлинг не е повлиял силно на търсенето на корейската „лимузина“.