юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Infiniti QX55

Infiniti QX55 е чисто нов премиум кросоувър модел от световноизвестната марка от Япония. Автомобилът обещава да зарадва купувачите с изключителни характеристики, иновативно оборудване, луксозен интериор и изключителен екстериор.

Колата има ярък спортен и динамичен външен вид. Подобно на всички кросоувъри, той ще получи пластмасов черен неоцветен комплект за защита на тялото, за да предпази долната част. Колата изглежда доста релефна и обемна поради многото щампования.

Отпред кросоувърът привлича вниманието към себе си с тесни агресивни LED фарове и масивна броня с щампи, което също придава агресия на външния му вид. Решетката на радиатора ще получи оригинална форма и хром. LED задни светлини също ще бъдат малки и привлекателни. В ъглите на задната броня ще бъдат поставени хромирани изпускателни тръби на изпускателната система. Те планират да продадат колата на много ярко проектирани алуминиеви джанти R20.

Новостта е със скосен покрив и е направена в стил купе. Той има много хромирани елементи. Намира се на дръжките на вратите, в кантовете на страничните прозорци и на други детайли. За Русия тези елементи ще получат висококачествена антикорозионна обработка. Автомобилът може да бъде оборудван с електрически люк.

Колата ще придобие просторен интериор, завършен със скъпи и висококачествени материали. Може да има ярък двуцветен дизайн. Има място в довършителните и хромирани детайли. Таблото комбинира цифрова технология с традиционни аналогови инструменти. Автомобилът ще бъде оборудван със сензорен екран за управление на основните функции. Тя ще получи и модерна мултимедия с отличен звук и много полезни опции.

Кросоувърът ще бъде оборудван с усъвършенствани електронни устройства за безопасност и комфорт. Той ще получи сензори за паркиране, ProPilot Assist, начален автопилот, опции, които осигуряват увереност при шофиране с висока скорост и много други. Колата ще получи спортно окачване, базирано на типичния дизайн с подпори MacPherson и мулти-връзка.
Размери (редактиране)

Новият QX55 се счита за кросоувър от среден размер. Дължината му е 4732 мм, ширината – 1903 мм, височината – 1622 мм. Междуосието е 2800 мм. Пътният просвет на автомобила е цели 219 мм, което в комбинация с задвижването на четирите колела показва неговата отлична способност за проходимост, което сега не е вярно дори за всички истински джипове.

Просторният багажник е присъщ на новостта. Обемът му е 762 литра. Това е повече от достатъчно дори за транспортиране на много големи вещи и предмети. В допълнение, пространството на багажното отделение може да бъде допълнително увеличено чрез сгъване на задната пътническа седалка.
Двигатели и трансмисия

Въпреки факта, че новият продукт от Infiniti ще бъде представен на различни пазари с бензинови агрегати с различен капацитет, руснаците ще могат да го купуват само с един тип двигател. Той работи на бензин, има обем от 2 литра и произвежда 249 конски сили. Двигателят се счита за достатъчно надежден и икономичен. В същото време той ще изненада собствениците с невероятно бързо ускорение и отлични скоростни характеристики.

Автомобилът ще се сглобява изключително от вариатор; на него ще се предлага задвижване на всички колела.
Резултат

Infiniti QX55 ще бъде очакваната новост за ценителите на премиум кросоувърите със спортен характер. Колата обещава да бъде бърза, динамична и стилна. Той използва много от най-модерните технологии за безопасност и комфорт. Затова със сигурност ще се хареса на всички любители на техническите иновации.

Въпреки младежкия дизайн и впечатляващите динамични характеристики, колата може да представлява интерес не само за младите хора. В края на краищата се отличава с най-високата степен на безопасност и комфорт. Колата няма да се провали при всякакви пътни ситуации. Кросоувърът е идеален за града и за дълги пътувания по магистралата. Той може да се справи с истински офроуд.

Новият японски кросоувър трябва да влезе в продажба през пролетта на 2021 година. Очаква се да бъде продаден в Русия малко по-късно. Известно е, че колата ще се произвежда в поне три нива на оборудване. Но досега цената му не е отчетена нито за света, нито за руския пазар.

Шикозният динамичен автомобил със сигурност ще заинтересува определени категории местни автомобилисти. Той ще може да привлече вниманието на много руснаци, които ценят високите технологии, скъпия и стилен дизайн и обичат адреналина и скоростта.