юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Lamborghini Sian

Малко преди главната премиера италианският производител представи изцяло новото Lamborghini Sian. Естественият дебют ще се състои на модните подиуми на Международното автомобилно изложение във Франкфурт през есента на 2019 г. Името на модела е преведено от болонския диалект като светкавица или мълния, което отразява частично неговите характеристики. Новостта е първият хибриден автомобил на марката. Заслужава да се отбележи, че това е хибрид не в обичайния смисъл, а по-скоро прилича на умерени системи, които например са оборудвани с автомобили от най-новите поколения на същия концерн. Производителят е верен на своите традиции и все още няма да прехвърли своите продукти на двигатели с турбокомпресор или изцяло електрическа тяга.

В противен случай моделът прилича на Aventador SVJ. Той наследи платформа с окачване, самия двигател с вътрешно горене, както и система за задвижване на всички колела. Що се отнася до екстериора, той е напълно уникален и частично заимстван от концепциите Terzo Millennio и LB48H. Отпред можете да видите Y-образни дневни светлини, малки кръгли фарове и развити въздухозаборници. В задната част има спирачни светлини с принципно нова графика, както и няколко усъвършенствани активни аеродинамични елемента. И така, задното крило е не само способно да променя ъгъла на атака, но също така е способно да прибира напълно изравнено с капака на отделението на двигателя. В долната част има специални плочи с термочувствителни изпълнителни механизми. Те автономно регулират потока на външния въздух, който охлажда изпускателната система.
Размери (редактиране)

Lamborghini Xian е ексклузивно купе за суперавтомобили. Проектиран е само за двама души, дълъг е 4980 мм, широк 2101 мм, висок 1133 мм и 2700 мм между колесните колони. В основата на автомобила стои композитен монокок от въглеродни влакна. Към него са прикрепени предни и задни алуминиеви подрамки с напълно независими двойни носачи. Благодарение на тласкащата система амортисьорите бяха разположени хоризонтално, както при автомобилите от Формула 1. Те ​​са пълни с магнитореологична течност. Той е в състояние да променя характеристиките си под въздействието на магнитно поле, в резултат на което се променя съпротивлението на пръта на амортисьора.
Спецификации

Двигателят Lamborghini Sian е 6,5-литров атмосферен V12 бензинов двигател, наследен от Aventador SVJ. Преди да инсталира в хибридната версия, производителят леко увеличи мощността. Този двигател разполага с титаниеви клапани, както и с лек маховик, колянов вал и бутала с ниско триене. Също така си струва да се отбележи, че въпреки цялата технологичност, двигателят има разпределена система за подаване на гориво, а не директна.

В резултат на това двигателят с вътрешно горене в чист вид е в състояние да произведе 785 коня. Той е сдвоен с електрически мотор с 34 конски сили и работи до скорост от 130 километра в час. Работата се извършва с помощта на отделен 48-волтов и захранван от суперкондензатори. Те са много по-леки от класическите батерии и имат много по-висок енергиен обмен. Електродвигателят помага при шофиране на паркинг, при смяна на предавките, както и при потегляне от място.

Цялата система добави 34 кг, а кондензаторният блок беше разположен между отделението за двигателя и отделението за пътници, което имаше положителен ефект върху масовия баланс. В резултат на това Lamborghini Sian ускорява от 0 до 100 км / ч само за 2,8 секунди и е в състояние да достигне повече от 350 километра в час.