юли 20, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Прозрение на Хонда – Honda Insight

Новото поколение Honda Insight беше представено като концепция на Международното автомобилно изложение в Детройт през януари 2018 г., а производствената версия дебютира само няколко месеца по-късно на изложението в Ню Йорк. В основата си моделът е пълноценно трето поколение и в йерархичната линия на производителя е заел място между Civic и Accord. Новостта получи различен тип тяло, хибридна електроцентрала, преработен дизайн и напълно преработен външен вид. Преди всичко бих искал да отбележа удължените тесни фарове, разчленени с хромирана облицовка. Те имат пълни LED пълнежи и стилни Г-образни секции на дневни светлини. Решетката на радиатора парадира с логото на производителя и е покрита с няколко хоризонтално ориентирани ребра. На предната броня има малък въздухозаборник и вдлъбнатини с блокове за фарове за мъгла. Що се отнася до кърмата, тя се оказа доста интересна. Малката перка на радиоантената, обърнатият капак на багажника и големите спирачни светлини са поразителни.
размери

Honda Insight е седан с голф клас с четири врати. Заслужава да се отбележи, че благодарение на плиткия разрез на покрива и късия капак на багажника, моделът е по-вероятно да бъде възприет като купе с четири врати. Габаритните му размери са: дължина 4663 мм, ширина 1819 мм, височина 1412 мм, а междуосието е 2700 мм. Автомобилът е изграден върху собствена модулна платформа и има напълно независима архитектура на окачването. Макферсъновите подпори са разположени на предния мост, а в задната част има многозвенна конструкция. Шасито е оборудвано с телескопични амортисьори, винтови пружини и стабилизиращи щанги.

Багажникът на седана, в стандартно положение, може да осигури до 428 литра място за съхранение. За транспортиране на обемисти или дълги товари, облегалките на задния диван могат да бъдат сгънати в съотношение 60:40.
Спецификации

Под капака на Honda Insight се намира хибридната електроцентрала I-MMD. Той се основава на атмосферни редови четири от 1,5 литра. Той работи по цикъла на Аткинсън, а също така има многоточково впръскване на гориво и шестнадесет клапанова глава. Инженерите успяха да изцедят 103 конски сили при 5500 об / мин и 134 Нм въртящ момент при 5000 об / мин. Два електродвигателя работят заедно с двигателя с вътрешно горене. Общата мощност на такава инсталация е 151 конски сили и 267 Нм въртящ момент. Струва си да се отбележи, че през повечето време автомобилът се задвижва само от електрическия мотор, а двигателят с вътрешно горене е свързан изключително при високи скорости. В резултат разходът на гориво ще бъде 4,3 литра бензин на сто километра при градско темпо, 4,8 литра на магистрала и 4,5 литра в комбиниран цикъл.
оборудване

В основната конфигурация Honda Insight има доста обширен списък с опции и множество системи за безопасност. И така, седанът е оборудван с предни и странични въздушни възглавници, ABS, система за подпомагане на спирането, камера за обратно виждане, система за проследяване, пълен LED фарове, 16-инчови алуминиеви джанти, както и усъвършенствана мултимедийна система с осем инчов допир екран.