юни 23, 2024

MOTO Novini

Мото Новини – всичко за автомобила, мотоциклета, камиона, трактора и …на едно място

Ravon R4

На Московския международен автомобилен салон през 2016 г. узбекският производител представи новия си продукт – Ravon R4. Всъщност моделът е леко модифицирана версия на добре познатия Chevrolet Cobalt. Той има доста просто техническо пълнене, прост интериор и леко променен външен вид. Огромните фарове с кръгли отражатели и малки пътепоказатели удрят над калниците. Решетката на радиатора има петоъгълна форма и е направена по доста прост начин. Той е покрит с черни хоризонтално ориентирани ребра и е ограден от дебел хромиран тапицерия. Под него можете да видите малък трапецовиден въздухозаборник, също покрит с пластмасова решетка и няколко кръгли фарове за мъгла. Що се отнася до кърмата, тя също е направена в доста строг и минималистичен стил. Окото се придържа само към няколко малки стопове, леко припокриващи калниците. Като цяло моделът получи опростен и ненатрапчив дизайн, перфектно в хармония със своя сегмент и техническо пълнене.

Ravon Er 4 е компактен седан с четири врати. Габаритните му размери са по-скоро клас B + според европейската класификация: дължина 4479 мм, ширина 1735 мм, височина 1514 мм и междуосие 2620 мм. Що се отнася до клирънса, той е типичен за подобни модели и има 160 милиметра. Благодарение на такова кацане те имат добра маневреност, могат да се движат по средно голям бордюр и да не губят стабилност, дори при относително високи скорости. Самото окачване е направено в доста често срещан стил за този сегмент. Отпред има независими подпори McPherson с анти-търкаляща греда, а отзад има проста и надеждна полунезависима торсионна греда. Със спирачките ситуацията е същата – вентилирани дискове на предния мост и барабан на задния мост.

Очевидният коз на Кобалт е огромният му багажник. С повдигнатите облегалки на втория ред седалки има около 545 литра свободно място отзад. Благодарение на този обем моделът перфектно ще се покаже както в ежедневието, така и при дълги пътувания със семейството и изобилие от багаж.

Спецификации

Под капака на Ravon R4 има един безспорен силов агрегат. Това е вграден атмосферен бензин с 1485 кубически сантиметра. Благодарение на многоточковото впръскване на гориво и два разпределителни вала инженерите успяха да изцедят 106 конски сили при 5800 об / мин и 134 Нм въртящ момент при 4000 об / мин. Двигателят се съчетава както с петстепенна механична, така и с шестстепенна автоматична. Задвижването е изключително с предно предаване. В зависимост от вида на трансмисията, седанът взима първата стотина за 11,7-12,6 секунди и ускорява до максимум 169-170 километра в час. Що се отнася до разхода, той е типичен за подобен клас – 8,4-10,4 литра бензин на сто километра в града и 6,2-6,7 литра в комбинирания цикъл.

R4 е добре познат модел в нова версия. Притежава опростен и ненатрапчив дизайн, който идеално хармонизира с целта на модела. Ще изглежда добре както при натоварен градски трафик, така и по магистрали. Салонът е царството на солидно сглобяване, проверена ергономичност, практичност и комфорт. Дори дълго пътуване или задръстване с дължина километър не трябва да създават ненужни неудобства на водача. Производителят е наясно, че съвременната кола трябва да доставя удоволствие от шофирането. Ето защо под капака на седана има прост и евтин агрегат, който представлява комбинация от доказани технологии и дългогодишен опит на инженерите. Ravon R4 е бюджетен и просторен седан за всеки ден.